OM OSS

 

Formål og strategi for Quranic Education Society (QES) er å fjerne alle ikke-koranske ideologier, tro og praksis utbredt i dagens Islam, og erstatte dem med Koranen konsepter basert på fornuft og logikk. Litteratur her er i hovedsak rettet mot personer som er på jakt etter sannhet, slik at de kan overvinne krefter av sekularisme og kunne etablere en ren Koransk samfunn, uansett hvor de er.

 

QES er sterkt imponert av arbeidet Sir Syed Ahmad Khan, Dr. Mohammad Iqbal, Ghulam Ahmed Parwez og deres likesinnede.

Vår misjon er å belyse verden med koranens lys som baserer seg på følgende punkter:

 

  • Menneskelig intellekt kan ikke på egenhånd løse livets problemer. Guds åpenbaring er nødvendig for menneskelig veiledning på samme måte som visjon krever lys.

  • Guds åpenbaring i sin fullstendige og endelige form, er trygt bevart i Koranen. Dette er det universale og permanente kilde til veiledning for menneskeheten for all tid. Derfor, ingen videre åpenbaring, eller noen profet, eller noen budbringer fra Gud kan komme nå. Koranen er den siste boken av Gud, og Muhammad (fred med ham) er Hans siste sendebud.

  • Alle krav av Koranen er basert på fornuft og kunnskap, og sannheter er uavhengig av tid og rom. For å forstå Koranen sannheter, er det viktig å gjøre seg kjent med fremskritt gjort i menneskelig kunnskap. Og siden Gud har utstyrt mennesker med evnen til å erobre naturkreftene, er det nødvendig at disse styrkene bli erobret bare til å oppfylle Guds program for menneskeheten.

  • Liv og karakter av Budbringeren representerer høydepunktet av menneskelig verdighet, anstendighet, og storhet. Hans eksemplarisk liv er den beste rollemodell for menneskeheten. Det er ingen tvil at deler av profetens liv er bevart i Koranen. Men i forhold til den delen som er utenfor Koranen, hvis det er historiske fortelling som motstrider Koranen, eller hvis de går mot den høye moralske karakter av Budbringeren, så skal disse fortelling bli konfrontert og ikke tilskrives Budbringeren. Det samme gjelder for livene til hans følgesvenner

  •  

    Dette er oppdraget QES ønsker å presentere, noe annet som blir tilskrevet det, er misvisende propaganda.