MAFHOUM ul QURAN

 

Surah 63: Al-Munafiqûn

 

1.

Du Budbringer! Når disse hyklere kommer til deg, sverger de på at du utvilsomt er Allahs Budbringer. Allah er klar over at du faktisk er Hans Budbringer, men disse menneskene bare sier dette verbalt, uten å egentlig ha tro på at du er en Budbringer. Dermed lyver de. (Når ens ord og handlinger ikke samsvarer, så lyver en, selv om det han sier er sant. Ifølge Koranen, når hjertet og tungen ikke er i harmoni, så blir det som er sagt, løgn. Dette blir også kalt for hykleri.)

 

2.

De gjorde deres eder med deg for å skjerme deres løgn, slik at de kunne avlede folk fra Allahs vei. Det de gjør, er ekstremt skadelig (for dem).

 

3.

Vi blotter deres atferd fordi de hevder å være troende, men når en situasjon oppstår, vedtar benektelse. Fakta er at de bekjenner ikke tro fra dypet av deres hjerter. Den psykologiske effekten av deres hyklerske holdning har tettet deres hjerter, noe som stopper dem i fra å tenke eller forstå.

 

4.

Deres utseende ser overraskende behagelig ut, og de snakker på en slik uskyldig måte at alle liker å lytte til dem og tror på dem. Men internt er deres tilstand lik en møllspist tre skjelett som er støttet opp mot en vegg. De mangler selvtillit og energi av liv, og er dermed så feige at de får panikk av minste oppstyr, som de tror kan være den ulykken de bestandig frykter. De er bestandig redd for at deres konspirasjoner skal bli kjent. De er dine fiender, og derfor bør du være forsiktig ovenfor dem. Allah fordømmer dem! For en negativ holdning de har vedtatt.

 

5.

Når de blir bedt om å stå frem og innrømme deres unnlatelser og mangler, slik at Allahs Budbringer kan søke beskyttelse for dem gjennom det guddommelige, vender de seg bort. De venter en stund og går dermed bort i arroganse.

 

6.

Du budbringer! Vi vet hvor mye ditt hjerte ønsker å redde dem fra den kommende katastrofen, men dine ønsker kan ikke redde dem fra ødeleggelse. Det spiller ingen rolle for dem om du ber for dem eller ikke. De har overtrådt og gått så langt bort at de kommer helt sikkert til å bli straffet i henhold til Allahs konsekvenslov. I følge denne guddommelige loven kommer ikke fred og velstand til dem som forlater den rette veien og går seg vill (uten noen intensjon om å endre deres holdning).

 

7.

Deres tilstand er slik at (ikke nok med at de ikke følger guddommelige lover selv), de til og med foreslår til andre om ikke å gi noe økonomisk hjelp til de som er med denne Budbringeren. På denne måten håper de, at tilhengere av Budbringeren skal spre seg og forlate ham, (når de begynner å dø av sult), slik at oppgaven hans skal mislykkes. Fortell dem at skattene i himmelen og jorden er med Allah den Allmektige. Han trenger ikke deres hjelp. Men de fleste av disse hyklerne forstår ikke dette.

 

8.

Disse menneskene sier, "Vent til vi går tilbake til Medina. Dere vil se hvordan høvdingene av Medina skal drive disse svake og foraktelige folk ut av byen." Lite vet de at respekt og autoritet er reservert for medarbeidere av den guddommelige orden, altså for Momineen. Disse hyklere forstår ikke denne virkeligheten.

 

9.

Dere troende! Vær forberedt og ikke i fellen deres, så ikke deres situasjon blir tilsvarende. Kjærlighet til rikdom og avkom gjør dem uvitende til guddommelige lover. Den som oppfører seg slik, bør huske at han vil lide et alvorlig tap.

 

10.

Før døden nærmer seg noen, gjør en del av det arbeidet som Allah har pålagt dere for etablering av guddommelig orden. Ellers kommer dere til å si i ren desperasjon, "vår Forsørger, hvis du hadde gitt oss litt lengre frist, så hadde vi gjort oss fortjent til vår krav til troen. Vi ville ha vært blant dem som jobber med ditt virkelige program, og dermed forbedre mye av menneskeheten så vel som vår egen personlighet."

 

11.

Men den ufravikelige loven av Allah er at ingen frist blir gitt etter at døden kommer til en (derfor bør dere ikke utsette det som er påkrevd). Allah er fullt klar over alt det dere gjør!