MAFHOUM ul QURAN

 

SURAH 97: Al-Qadr

 

1.

Vi avdekket denne Koranen med faste verdier og prinsipper i en tid da verden var i mørket, uten lys av Guddommelig veiledning. Natten da åpenbaringen begynte var virkelig begynnelsen på en ny æra (2:185; 14:1, 44:1-4, 81:17-19).

 

2.

Hvem kan fortelle deg bedre enn Allah, den Allmektige, hvor sublim og verdig den natten var når disse belyste verdier og prinsipper ble åpenbart?

 

3.

Dette en natt som er bedre og mer overlegen i forhold til tusenvis av måneder da mennesker var foruten belysning av guddommelig veiledning.

 

4.

Denne kvelden er faktisk starten på den kommende tiden som er bestemt til å komme med åpenbaringen av Koranen. Det spesielle med denne tiden er at de himmelske krefter (naturkreftene) og den guddommelige åpenbaring vil gradvis komplettere hverandre. Under guddommelig ledelse vil mennesker fortsette å erobre naturkreftene og gradvis bruke dem til universal velferd av menneskeheten. Ro og orden skal dermed gjelde i alle aspekter av menneskers liv (i stedet for uorden og kaos).

 

5.

Verden vil dermed kvitte seg med all mørke (av uvitenhet) og jorden vil til slutt glitre med det mest vidunderlige lyset fra Forsørgeren (39:69; 83:6).

 

 

"Al-Rooh" er den guddommelige energien som former lover i verden av 'Amr'. Denne guddommelige energien åpenbarte veiledningen i hjertet av budbringere. Det er derfor Åpenbaringen har også blitt kalt "Al-Rooh". Det er basert på denne vurdereringen at "Al-Rooh" er oversatt til "Guddommelig energi" noen steder, mens Åpenbaring andre steder. (Se 16:2, 42:53, 17:85-86, 2:97-87, 26:193, 70:4, 78:38.)