MAFHOUM ul QURAN

 

SURAH 94: Ash-Sharh

 

1.

Du Budbringer! Det faktum at du opplever vanskeligheter og at den endelige suksessen blir forsinket skal ikke bekymre deg eller gjøre deg opprørt. Tenk på alle forholdene du har vært igjennom siden du mottok Åpenbaringen, og hvordan vanskelighetene ble gradvis fjernet deretter og hvordan ulike aspekter åpnet seg.

 

Etterlevelsen av Åpenbaringen har styrket ditt hjerte til den grad at vanskelighetene som nesten virket umulige å overkomme, begynner å virke lett overkommelige. Du blir mer modig og humøret stiger (20:25).

 

2-3.

På den tiden (i de innledende fasene av dette programmet, når du alene måtte møte enorme strabaser) ble ryggen din belastet med mye vekt av ansvar. Men deretter økte antallet av dine ledsagere gradvis (og dermed ble din byrde noe fordelt og redusert).

 

4.

(Opprinnelig var ingen forberedt på å høre på deg med alvor. I stedet for å høre på deg, kom alle med forskjellige slags beskyldninger og du ble latterliggjort, noe som forårsaket mye lidelse og angst. Men situasjonen endret seg etter hvert...)

 

Nå blir selv ditt navn blir nevnt med verdighet og respekt. Din berømmelse har spredt seg til fjerne steder og budskapet om Koranen har oppnådd en opphøyet stilling.

 

5.

De tidligere vanskeligheter i livet (i Mekka) ble lettet etter utvandringen til Medina.

 

6.

Nå har nye motstandere begynt å føre strid mot deg. Dette har skapt nye vanskeligheter, men du vil se at selv etter disse vanskeligheter, skal livet bli enklere og med komfort.

 

(Dette faktum er et prinsipp i livet, at de som imøtekommer strabaser i begynnelsen men fortsetter å jobbe med heltemot og standhaftighet, vil senere oppleve seier og komfort.)

 

7.

Men hold en bestemt sak i tankene! Ikke være under det inntrykket av at nå som den guddommelige orden er etablert, er også perioden av vanskeligheter over og at du vil være fullstendig avløst fra dine plikter. Nei! Dette vil ikke være tilfelle. Deretter vil et nytt oppdrag starte og du må videreføre denne meldingen fra nasjonalnivå til internasjonale dimensjoner. For dette må du møte hele verden og som sådan, må du fortsatt holde deg fast og urokkelig.

 

8.

Derfor, når du har oppnådd den forrige oppgaven, bør du forberede deg til å ta fatt på en annen, for å ytterligere utvide denne guddommelige samfunnsorden. Husk alltid at i dette programmet, må du aldri miste din oppmerksomhet.

 

(Dette er nettopp det vanlige reformatorer gjør! Under deres kampanjer snakker de om høy moral, men når de lykkes, fjerner de seg fra disse. Dette er en stor svindel.)

 

Uansett om suksess eller motgang skulle komme i din vei, de skritt du tar skal være mot det bestemte programmet av guddommelige orden. Du må aldri rikke fra dette kurset (110:1-3).