MAFHOUM ul QURAN

 

Surah 83: Al-Mutaffifîn

 

1-3.

Skjebnen til det kapitalistiske systemet og dets metode av næringsliv vil til slutt møte undergang. Prinsippet av en slik mentalitet er å ta imot med fulle mål, men når det er på tide å gi, så gir de mindre enn det de bør. De liker å utnytte forhold av andre, men ønsker ikke å gi dem full vederlag. De betaler minimum for arbeidskraft og holder maksimalt overskudd for seg selv. Ikke bare gjør de det i form av materielle ting, men selv når de vurderer verdien av andre mennesker, så prøver de å begrense deres vekst. Slikt system bør aldri få lov til å vokse til dets fulle potensiale. Slike folk bør kun operere i den grad som passer investorene. De bør ikke gis unødig frihet.

 

4.

Er de under inntrykket av at dette systemet vil vare evig, og at ingen vil være i stand til å endre den? Dette er imidlertid deres selvbedrag. Tiden vil sikkert komme da de som er lenket til deres økonomiske fangenskap, vil stige og frigjøre seg og skyve undertrykkere bort.

 

5-6.

Den store revolusjonen vil skje på denne måten, og universal menneskehet vil stige for å etablere guddommelig velferdsordning (39:69, 45:36-37, 84:6-8, 89:16-22).

 

7.

På den tid vil selv regnskapet av deres egne gjerninger binde ned dem som har splittet menneskeheten i ulike fraksjoner. (Dermed skal deres eget system bli årsaken til deres ødeleggelse.)

 

8.

(Du vil sikkert være ivrige etter å vite hvordan de vil bli bundet ned.) Hvem andre kan fortelle deg dette bedre enn den Allmektige. Så hør.

 

9.

Dette vil være i henhold til konsekvensloven, som stadig peker dem mot sluttresultatet (av alles gjerninger).

 

10-11.  Det vil være undergang og utslettelse for slike folk som benekter dom av deres gjerninger.

 

12.

Selvfølgelig vil en person som benekter dette, være en som ønsker å være fryktløst når han begår all slags lovbrudd. Slike lovbrudd kan påvirke hans egen personlighet, og andres, og egge opprørske følelser eller resultere i depresjon og apati. (En slik person lurer seg selv ved å anta at det ikke er noe lov som kan straffe ham for hans forbrytelser. Selv plyndrede nasjoner har samme holdning.)

 

13.

Når slike historiske fakta blir fremlagt for en som benekter at nasjoner som har begått slike lovbrudd tidligere, har blitt ødelagt, så forsetter ham å bedra seg selv i stedet for å lære noe av dette. Han sier "disse er bare fabler fra gamle dager (de er uvesentlige for meg). "

 

14.

(Fortell dem!) "Det er ikke slikt! Faktum er at deres hjerter er korrodert av det de har gjort, og som sådan har de mistet evnen til å skille mellom rett og galt (2:7)."

 

15.

Når menneskeheten vil stå opp for etablering av det universelle velferdssystemet, så vil slike folk bli fratatt velsignelser av deres Forsørger. Deres liv skal legges øde. (Dette vil bli deres vanskelige situasjon i denne verden så vel som i det hinsidige.)

 

16.

Med andre ord, utviklingen deres vil komme til en slutt (fordi menneskets "selv" utvikler seg ved å gi næring til andre og ikke av å plyndre deres rettigheter.) De vil derfor gå til Jahannam .

 

17.

Der vil de bli fortalt, "Dette er ifølge Vår konsekvenslov som dere pleide å benekte, og et resultat av deres egne handlinger."

 

18.

I motsetning til dette skal status for de som utvider deres liv, oppnå høyder, faktisk høyder over høyder. De vil være på et veldig avansert stadium av evolusjonær utvikling.

 

19.

Hvem andre foruten Allah den Allmektige kan fortelle deg hva disse høyere stadier av utviklingen er?

 

20.

Dette vil også skje i henhold til Vår konsekvenslov, som stadig peker mot utfallet av alles gjerninger.

 

21.

De ærede skal se disse høyere utviklingstrinn for dem. Disse menneskene ville ha innarbeidet guddommelige egenskaper i deres personligheter, i den forstand det menneskelige sett er mulig.

 

22.

De dydige som har svært utvidede personligheter, skal nyte godt av komfort og luksus.

 

23.

Mens de som sitter på troner av makt og myndighet, skal også holde øye med alt rundt dem. Med andre ord vil de ha kvaliteter av innsikt og visjoner, for å se og overvåke.

 

24.

Ansiktene deres skal gjenspeile glede som produseres av disse gledelig bekvemmeligheter og fornøyelser.

 

25.

De skal få det største utvalget av (livsstyrkende) "vin" til å drikke, som vil være fri for urenheter.

 

26.

Selve beholderen vil være av forfriskende dufter. Dette er midler og elementer som øker styrke og vitalitet. For å få dem bør dere prøve å utmerke dere over hverandre. Trangen til å utmerke seg og gå foran andre er innebygd i alle mennesker. Men, folk uten visjon velger feil felt. De bare jobber mot å maksimere gevinst for deres fysiske liv, og bruker alle mulige midler for å oppnå dette. Den riktige måte for å tilfredsstille denne trangen, bør være å kjempe for å gi næring til menneskeheten. Dette vil igjen gi dere livsforfriskende vin (57:20, 120:1).

 

27.

Denne "vinen" vil bli blandet med søt kaldt vann som skal strømme fra fontenen av opphøyelse, og dets nektar vil fremme menneskelige potensialer til deres fulle. (76:17).

 

28.

De eneste personer som drar nytte av denne fontenen skal være de som innprenter Guddommelige attributter i dem, i den grad menneskelig sett er mulig.

 

29.

Ved å se på dem som tror på sannheten av det guddommelige velferdssystemet, og se dem streve hardt for etableringen av den, vil de som tar bort produktet av andres innsats, le av dem. (De vil si: Se på disse menneskene som jobber så hardt og beholder bare det som dekker deres behov, og gir bort resten til å opprettholde sannheten, og for å imøtekomme nødvendigheter av indigent handel. Trur de virkelig at de gjør noe lønnsomt?)

 

30.

Når de går forbi de troende så blunker de til hverandre (og gjør hån av troende som om de hadde mistet vettet);

 

31.

Og når de vender tilbake til sitt eget folk, viser de deres arroganse, og er spøkefulle om gruppen av troende.

 

32.

(Kort) Når de ser disse menneskene så sier de, "Se på dem. De har virkelig gått seg vill"

 

33.

Dette gjorde de, selv når de ikke ble sendt som voktere over troende, og som om dette var deres oppgave.

 

34.

(På dette tidspunktet skal dette revolusjonerende programmet implementeres gjennom dens innledende stadier. På utsiden vil det virke som om disse menneskene er så dypt involvert i gjennomføringen av deres oppdrag, at de ikke har noe bekymring for deres fortjeneste eller tap.) Når dette programmet når sin skjebne, så vil folk som har bekjent tro, ha grunn til å le av disse benektere som fornekter Allahs velferdslov.

 

35.

De skal sitte på troner av makt og autoritet (og se den miserable situasjonen av de som gjorde narr av dem).

 

36.

Deres vanskelige situasjon skal være et resultat av deres egne gjerninger. Faktisk vil alles gjerninger komme tilbake til dem. (Dette er hvordan enhver persons vil bli kompensert for deres handlinger).