MAFHOUM ul QURAN

 

SURAH 103: Al-'Asr

 

1.

Menneskehetens tidligere historie at står vitne ...

 

2.

Menneskelig innsats endte alltid med fiasko og menneskets innsats gikk alltid til avfall. Menneskeheten var mislykket etter og på hvert trinn. Menneskeheten var aldri i stand til å nå sin mål.

 

3.

Det er imidlertid et unntak. Hvilket folk blir vellykket, triumferende og seirende?

 

Det er mennesker som tror på stabilitet og styrke, ufravikelig prinsipp for liv og varige verdier gitt av Allah den Allmektige. De gjør rettferdige gjerninger som hjelper dem med å løse kompliserte problemer menneskeheten står ovenfor. Dermed skaper de likestilling (jevnhet) i samfunnet, som igjen utvikler hver enkeltes latente potensialer.

 

Imidlertid kan dette ikke gjøres individuelt. Det kan bare oppnås gjennom kollektiv innsats. Som sådan lever disse menneskene et kollektivt liv der alle ikke bare fremfører sine egne plikter og gjør arbeidet tildelt dem, men overtaler også sine kolleger til å gjøre deres beste for å møte de vanskelighetene som kommer med heltemot og standhaftighet. Deres felles jakt på sannferdighet og fasthet blir dermed en forpliktende kobling mellom dem. De står fast på og følger denne holdningen kontinuerlig og etterlater sine avtrykk for kommende generasjoner.

 

Dette er egenskapene til en slik gruppe som sammen sikrer deres suksess og seier. Historiene om livet til andre mennesker er fulle av feil, og sider av historiebøker bærer vitnesbyrd til dette faktum!