MAFHOUM ul QURAN

 

Surah 71: Nouh

 

1.

Vi sendte Noah til hans folk før fryktelig straff overvant dem, for å advare dem om de destruktive konsekvensene av deres feilaktige gjerninger.

 

2.

Han fortalte dem, "mitt folk! Jeg forteller dere med klare og ærlige ord at deres nåværende holdning vil ta dere rett mot ødeleggelse.

 

3.

"Hvis dere vil være beskyttet, så er den eneste måten at dere adlyder Guds lover. Vær bevisst om disse direktivene og vokt dem. Den praktiske måten å gjøre dette på, ville være å følge Systemet som jeg arbeider for å etablere, og som jeg er den første lederen av.

 

4.

"Hvis dere gjør dette, vil den Allmektige beskytte dere mot de skadelige konsekvensene av deres tidligere holdninger, og dere vil fortsette å få næring, for en periode. Med andre ord, så vil dere forbli trygge så lenge dere fortsetter å trå på den rette vei, men hvis dere ikke gjør dette, så vil den uunngåelige straffen overvinne dere. Hvis bare dere kunne forstå konsekvenslovens virkningsgrad!"

 

5.

(Noah prøvde sitt beste for å reformere sitt folk, men de ville ikke høre på ham. Til syvende og sist) Han sa til sin Forsørger, "Jeg har invitert denne nasjonen, dag og natt, til forutbestemt sti.

 

6.

"Men deres vanskelige situasjon er slik at jo mer jeg inviterer dem, jo lenger bort går de (fra det riktige kurset).

 

7.

"Jeg inviterer dem mot fred og sikkerhet slik at de kan unngå ødeleggelse, men til å begynne med plugger de ørene med fingrene slik at de ikke kan høre meg. Hvis de hører meg ut, gjør de det på en svært hyklersk måte. De taler som om de lytter, men faktisk holder de deres hjerter så lukket, at ikke engang et eneste ord når dem (11:5). Til tross for gjentatte advarsler forblir de mer og mer sta og likefrem arrogante."

 

8 - 9.

Noah sa "Jeg har snakket til dem i åpne offentlige samlinger, så vel som i private grupper. Jeg prøvde å få dem til å forstå i det offentlige så vel som privat. Jeg har ikke latt noe være uprøvd i å få dem til å forstå, men de ønsker ikke innsikt".

 

10.

Jeg har gjentatte ganger fortalt dem, "Deres gale levesett vil gi ødeleggende resultater for dere. Derfor bør dere holde dere trygge fra disse resultatene ved å adlyde Guds lover. Den guddommelige loven vil beskytte dere.

 

11.

(Og Han vil gi dere komfort og gleder i dette livet, så vel som i det hinsidige.) Han vil sende rikelig salig regn over dere, noe som vil vanne deres avlinger.

 

12.

Han vil dermed øke deres formue og avkom. Frodige grønne hager vil vokse rundt dere og kanaler vil flyte med vann i dem. (Når et samfunn er etablert på gode prinsipper og balansert oppsett, produserer det resultater i all slags overflod.)

 

13.

Det er overraskende å se deres holdninger, at dere ikke håper på det grasiøse livet som dere kan nyte ved å følge den guddommelige loven. Der vil deres liv ha nåde, stabilitet, balanse, selvernæring, fasthet, og integrasjon av en slik kaliber at det ikke vil hende noe galt. (I det vil deres personlighet være så integrert at selv etter døden vil det fortsette å traversere videre på evolusjonære stadier.)

 

14.

"Hvordan kan dere oppnå denne tilstanden av livet? For dette bør dere tenke over den guddommelige loven av kreasjon, som sier at dere har gått gjennom ulike evolusjonære stadier for å oppnå menneskelig form." (Hvert stritt dere tok i denne evolusjonsprosessen tok dere fremover og gjorde dere bedre og bedre. Alt dette skjedde uten deres egen innsats, kunnskap eller status. Men med det samme dere begynte å satse på deres status, gikk dere vill og begynte å skli nedover.)

 

15.

(Dere bør observere balanse og harmoni som opprettes når den guddommelige loven følges!) Ser dere ikke hvordan Allah den Allmektige har laget ulike himmellegemer i det ytre rom, og hvordan de beveger seg i harmoni og disiplin. De er fortsatt faste i deres baner til tross for deres enorme fart. Dette fordi de ikke finnes enkeltvis. Den trekker til en blir en kilde til stabilitet for den andre og på denne måten kan hele systemet fortsette å fungere uten et eneste sammenstøt. Tvert imot, visualiser deres egne liv og se hvordan deres individuelle interesser kolliderer stadig med hverandre.

 

16.

Og tenk hvordan Han har posisjonert månen blant dem, som en lysreflektor, og solen som lyskilden. (Men se hvor mørk livet deres er. Hadde dere valgt å følge den guddommelige loven, ville ikke kun deres liv ha lyst opp, men dere ville også ha lyst opp veien for andre.)

 

17.

(Dere frastøter hverandre fordi dere tenker på hverandre som forskjellige. Individuelle interesser har holdt dere separert(02:36). Men Allah den Allmektige har skapt dere fra jorden, akkurat som vegetasjon. (En stamme kommer opp fra bakken, men som den vokser, utvikler den mange grener. Imidlertid er gjensidige forhold så dypt avhengige av hverandre, at næring som røttene får fra jorden, ikke kan beholdes for individuel næring, men blir heller distribuert til hver gren og til dens ytterste blad. Nettopp slik er prosessen for energien som bladene trekker fra solstråler, og fuktighet fra luften distribueres likeledes til hver vev av treet. På denne måten holder hele treet seg frisk og frodig. Menneskeheten har også blitt opprettet som et blomstrende tre. Hemmeligheten bak dets friskhet er disiplinert gjensidig forhold. Dette er systemet som Vi inviterer dere til.)

 

18.

Videre var opprettelsen av menneskeheten initiert fra uorganisk livløse materie (akkurat som vegetasjon). Deretter ved å passere gjennom ulike evolusjonære stadier, nådde den det menneskelige nivået. Den samme evolusjonære prosessen av menneskelig liv vil fortsette selv etter døden.

 

19/20.

(Han skapte dere på denne jorden, og på samme tid, produserte en rekke næringsmidler for dere) Bare tenk på jorden som til tross for å være sfærisk, virker som en bred flate, slik at dere kan gå på den i henhold til deres ønsker.

 

21.

(Ved å gi ulike eksempler, prøvde Noah sitt beste for å få dem til å forstå. Men dette var til ingen nytte og til slutt ba han Allah den Allmektige) "min Forsørger! Du ser at til tross for

min beste innsats, så fortsetter de å motsette meg og følger det som er uten rettslig grunnlag som for mye rikdom og avkom. Disse er midlertidige gevinster som hindrer dem i fra å komme til den rette veien, og de har blitt årsaken til deres ødeleggelse.

 

22.

De har utviklet et plott av stor størrelse (mot min misjon).

 

23.

Og råder folk fra å forlate deres guder som Wadd, Suwa, Yaguth, Yatuq og Nasr. (Disse stein- og leireguddommer er faktisk manifestasjon av idoler dannet i hjertene og sinnene til disse menneskene.)

 

24.

De har dermed villedet hele nasjonen. Tilsvarende bør du akselerere ødeleggelsen av disse opprørske og onde mennesker.

 

25.

Men på grunn av deres ugjerninger druknet de, og ble deretter utsatt til straff av Jahannam. Dermed så de med deres egne øyne at ingen andre enn Allah den Allmektige kan hjelpe dem. (Verken guder de tilba eller lederne de hadde fulgt, kom for å hjelpe dem.)

 

26.

(Hele samfunnet hadde brutt alle grenser og deres forbrytelser hadde dermed forårsaket at det var nødvendig å redde andre mennesker fra deres virkninger.)  Noah ba til sin Forsørger, "ikke la noen av disse opprørerne forbli i live til å bebo landet.

 

27.

"Hvis Du lar dem leve, vil de villede ditt fag så mye at selv deres etterkommere som vil vokse opp under deres veiledning, skal bli tilsvarende opprørske og ulydige." (Det er derfor bedre å utrydde dem alle, slik at et bedre og sunnere fellesskap kan ta deres plass. Dersom en syk persons sykdom er smittsom og uhelbredelig så er det bedre at han dør før smitten blir overført til hans avkom.)

 

28.

Noah sa: "min Forsørger! Beskytt meg fra utskeielser av disse opprørerne. Beskytt meg og mine foreldre (som er troende), mine familiemedlemmer som har bekjent tro, og de andre troende menn og kvinner. Så langt det er snakk om disse urettferdige, så fortsett med deres ødeleggelser (for dette er den eneste måten å redde menneskeheten fra deres smittsomme forbrytelser på).