MAFHOUM ul QURAN

 

SURAH 102: At-Takâthur

 

1.

Dere folk! Vet dere om hva som gjør at dere er uvitende om det virkelige målet for menneskeheten? Svarene er besettelse, gjerrighet og rivalisering. I enhver av disse prøver enhver å overgå den andre (i å samle rikdom og i grådighet skaffe mer og mer ~ 57:20, 83:26).

 

2.

(Hvis dere klarer å begrense trangen og dermed kun oppfyller deres egne behov, ville det som er krevd av dere, blitt redusert. Imidlertid når motivet er å utmerke seg over hverandre, så kan ikke det være noen begrensning.) Jo mer dere får, mer grådige blir dere, helt til den tid når dere skal i graven.

 

3.

Dette er ikke noe som ikke kan bli forstått. Hvis dere tenker på dette med lidenskap så vil dere snart innse hvor destruktiv denne holdningen er.

 

4.

Selvfølgelig vil dere raskt forstå utfallet av denne levemåten.

 

5-6.

Hvis dere bruker deres sinn og seriøst tenker på det, så ville dere se med egne øyne, det Jahannum som denne levemåten tar dere mot. (29:54, 79:36, 82:16).

 

7.

Men det virker som om dere ikke vil bruke intellekt og fornuft, og blindt fortsetter å følge denne måten, til dere faller i Jahannum. For så å kunne se det med deres egne øyne.

 

8.

På det tidspunktet vil dere bli avhørt om de velsignelser/gaver som den Allmektige hadde skjenket dere for næring av menneskeheten, men som dere samlet opp for å tilfredsstille deres egen grådighet. Dere vil også bli spurt om hvem sitt blod og slit det var som dekorerte deres palasser av glede og nytelse, og hvilken rett dere hadde til å røve det fra dem (21:13).